image description image description
Mental helse

Få hjelp til å finne ut hva du trenger.

Kontakt oss for en prat, så gir vi deg råd om hva du kan gjøre videre.

Vi hjelper deg videre!

Sliter du med mildt til moderat symptomtrykk på angst, depresjon, søvnvansker, utbrenthet, stress og lav selvfølelse? Er du kunde hos en av Helsetelefonens samarbeidspartnere (se oversikten på nettsiden vår) kan du få tilgang til flere online mestringsverktøy som kan hjelpe deg med utfordringene dine. Ring og snakk med en av våre sykepleiere om hvordan du går frem. Våre sykepleiere er der for deg hver dag, året rundt, og de gir deg gode råd om hva du bør gjøre.

Noen av våre samarbeidspartnere tilbyr også sine kunder et veiledet selvhjelpsprogram. En sykepleier med erfaring fra kognitiv terapi vil da gi ukentlig oppfølging over telefon i 6 uker mens du selv jobber deg gjennom mestringsverktøyet.

Forskning viser at for en rekke lidelser, som for eksempel panikkangst, sosial angst, generalisert angst, utbrenthet og depresjon, kan kognitiv behandling med metoden veiledet selvhjelp svært gode resultater. Ring våre sykepleiere å se om du har tilgang til veiledning på selvhjelpsprogrammene.

Vi har åtte forskjellige selvhjelpsprogrammer

Helsetelefonen tilbyr åtte forskjellige mestringsverktøy. Hvert program er delt inn i seks moduler, og tar omtrent 6 uker å gjennomføre. Programmene våre er lettfattelige og motiverende. De tar deg gjennom en rekke øvelser som trinn for trinn lærer deg å mestre det du sliter med. Du får informasjon om utfordringene du har, slik at du kan jobbe med å komme ut av den vanskelige tiden og unngå tilbakefall. Selvhjelpsprogrammene egner seg aller best for deg som liker å jobbe selvstendig, har en viss egen drivkraft og liker struktur.

Det kan være opp til ett års ventetid for å få offentlig støttet behandling. Programmene våre kan være et givende tilbud mens du venter på behandling hos offentlige helsetjeneste.

Ring Helsetelefonen og finn ut om selvhjelpsprogrammene kan være noe for deg! Hvis dette er noe som kan egne seg, får du utdelt en kode som låser opp de ulike mestringsverktøyene.

image description
Angst
image description
Depresjon
image description
Søvn
image description
Stress og belastninger
image description
Bekymringer
image description
Lav selvfølelse
image description
Perfeksjonisme
image description
Eksponering

Koden du får utdelt av Helsetelefonen sikrer deg full anonymitet. Ingen informasjon du legger igjen på selvhjelpsprogrammet blir knyttet til deg som person.